Nele werd geboren in 1983 in het Belgische Waasland. Haar eerste ‘officiële’ optreden was toen ze in de derde kleuterklas zat en voor een lokaal televisieopname een liedje mocht zingen. Ze volgde twee jaar notenleer op de Antwerpse Muziekacademie, daarna zang en musical op Move Jeugdacademie.

 

Tijdens haar studie Germaanse Talen was ze zes jaar één van de leidende stemmen in Amahoro, het Solidariteitskoor van de Universiteit van Antwerpen. Met enkele van deze koorleden begon ze de A capellagroep [Spu:n], die acht jaar lang een fris en gesmaakt repertoire bracht op verschillende gelegenheden. Haar liefde voor de Nederlandstalige volksmuziek beleeft ze sinds 2006 als zangeres van Tjane.

 

 Als leerkracht en mama van twee genoot ze extra te kunnen meedoen aan dit project.

Nele Martens:

Zang

 

Jenny werd een aantal jaren geleden getroffen door de schoonheid van Ierse traditionele muziek, met name gespeeld op tin-whistle en houten dwarsfluit. Vervolgens volgde ze summerschools in Ierland en Bretagne om de kneepjes van de Keltische muziek te leren. Ze speelde onder andere in Moira, een band die de cd The Dutchman over the Border uitbracht. Ook heeft ze meegedaan aan Cadans der Getouwen, GROEF en Brabantlied, Nederlandstalige producties, waarmee eveneens cd 's werden opgenomen.

 

Zij geeft fluitles, en organiseert jaarlijks het Traditionele Ierse muziekweekend van de Stichting Volksmuziek Nederland. Naast haar activiteiten in Tjane wordt ze regelmatig ingehuurd als studiomuzikant.

 

www.jennyvandiggelen.nl

 

 

Over volks- en popmuziek hoef je Guy niets te vertellen. Als docent, gespecialiseerd in volksmuziek uit Ierland, Bretagne, Zweden en de Lage Landen, geeft hij al jarenlang les. Sinds jaar en dag doceert hij aan de Stichting Volksmuziek Nederland. En in het verleden was hij verbonden aan de muziekschool De Muzen in Roosendaal en de Stedelijke muziekschool Tilburg. Daarnaast heeft hij vele cursussen verzorgd bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, Conservatorium Zwolle en Alkmaar en Muziekschool Gouda.

 

Guy speelde in Cadans der Getouwen (folk-pop), MAM (Nederlandstalige pop) Moira (Iers traditioneel) en GROND (Nederlandse folk-pop). Deze groepen traden op bij de festivals Dranouter, Rudolstad, Emden en in Nederlandse en Vlaamse theaters. Ook heeft hij met de volgende muzikanten opgetreden:

 

• Paddy Keenan/Uilleann Pipes – 2 tours Engeland in 1987 o.a. Newcastle   Folkfestival

• Mairtin O 'Connor/ Accordion - Enkhuizen, Dromedaris

• Michael en Caroline Kilbane - diverse tours in Engeland

• Gerry Murray/ Shantalla - Dranouter

• Helen Flaherty/Shantalla - Dranouter, Blue Dew Festival Zwolle

• Wolfgang Meyering (Malbrook) - Rudolstadt, Nordsee Folk Emden

• Orion (Rudy Velghe, Raquel Gigot)

 

Ook is hij eigenaar van de FUAIME studio, waar hij als producer werkzaam is. De specialiteit van de studio is het opnemen van akoestische muziek. Folk, klassiek en jazz.

 

Meer informatie:  www.fuaimestudio.nl en www.guyroelofs.nl

 

Jenny van Diggelen:

Fluit, tin whistle en blokfluit

Guy Roelofs:

Bouzouki, gitaar, nyckelharpa,

Fender Rhodes en percussie