Tussen 2010 en 2013 kreeg Nele twee dochters, Mila en Marie, en werden Jenny en Guy trotse grootouders van Suus, Wies en Loet. Geen beter moment om kinderliedjes op te gaan nemen!

 

De aandacht voor traditionele muziek van de Lage Landen is niet om over naar huis te schrijven. Toch zingen kinderen, naast de hits van K3 en ‘Kinderen voor kinderen’, nog opvallend veel traditionele liedjes.  Het repertoire op deze cd varieert van klassiekers tot nummers opgeduikeld in oude boekjes. Voor de allerkleinsten zitten er een paar trage liedjes bij. Bij praktijktesten bleek dat het voor 3-jarigen nogal eens te snel ging bij de opnames die al voorhanden waren. Voor de iets oudere kinderen hebben we ook een paar snellere nummers.

 

Deze cd is het resultaat van twee en een half jaar verzamelen, arrangeren en opnemen. Ermee bezig zijn was een prettige, ontspannen belevenis: Er was geen tijdsdruk, er was in het begin zelfs niet het idee om een cd uit te geven. We hopen dat u als luisteraar door deze cd aangemoedigd zult worden om de liedjes weer te gaan zingen, het liefst samen met kinderen. Het van generatie tot generatie doorgegeven worden, is een van de mooiste complimenten die een leuk lied kan krijgen!

 

Jenny, Nele en Guy

 

 

Liedjes van vroeger voor kinderen van nu